Komentář k 3 kolu

10.09.2012 12:09

Tachovsko - Fotbal-II. třída: Ve třetím kole padlo 35 branek, v Boru deset a L. Zeman vstřelil čtyři.

Kolo plné překvapivých výsledků, tak by se dal také charakterizovat víkend v přeboru druhé třídy ve fotbalu. Událostí kola je šest vstřelených branek Jaroslava Bočka z Částkova do sítě Konstantinek a v Boru deset gólů v síti nováčka ze Studánky, když čtyři z nich dal Ladislav Zeman.

Ve třetím kole nejvyšší okresní soutěže padlo 35 branek, nejvíce v Boru (10) a nejméně v Damnově, Kšicích a Plané (3). Ochozy navštívilo 329 diváků, nejvíce jich přišlo do Maršovek a do Plané (60), nejméně do Damnova (30). Napomínáno bylo 21 hráčů a jediným červeným hříšníkem byl Miroslav Hakel z Kostelce.

Lomští ani ve třetím kole nepoznali radost z bodového zisku, když nestačili na rezervu Tachova. Domácí zaspali začátek a už v sedmé minutě inkasovali. Do přestávky lovili míč ze své sítě ještě dvakrát a zdálo se být rozhodnuto. Ve druhém poločasu vykřesal naději Stec a deset minut před koncem zdramatizoval duel druhou brankou. Hosté ale vedení uhájili (2:3).

Favorizovaná Jiskra byla nad síly domácí Sulislavi. Po vyrovnaném začátku se z pokutového kopu prosadil ve 22. minutě bezdružický Korynta a to nebylo ještě všechno. Domácí dostali ještě do poločasu dvě branky. Kosmetickou úpravu výsledku udělal dvě minuty před koncem domácí Duník (1:3).

Drama se odehrálo ve Kšicích kam přijel Kostelec. Domácí nenavázali na střeleckou formu z minulých kol a prohrávali gólem Hakela 0:1, který byl ale v 52. minutě po druhé žluté kartě vyloučen. Na další branky čekali příznivci až do 90. respektive 93. minuty. K radosti domácích vyrovnal Dýdek, ale v nastaveném čase vstřelil tříbodovou trefu kostelecký Andrle (1:2).

Černošínští sehráli v Plané s domácím týmem vyrovnanou partii a v 18. minutě vedli brankou Melicha. Ještě do poločasu Plánští Kapolkou vyrovnali a po deseti minutách druhého poločasu přidal druhou branku jeho spoluhráč Peklo. Hosté v Plané na body nedosáhli, i když k nim ani tentokrát daleko neměli (2:1).
V Maršovkách šedesátka přítomných příznivcůl viděla střelecký koncert domácího Bočka. Po průběhu první pětačtyřicetiminutovky to vůbec nevypadalo na debakl Lázní, ale stalo se. Domácí kanonýr se vždy jako přes kopírák uvolnil a jeho následné zakončení znamenalo gól. Dal jich šest a přispěl tak až ke krutému debaklu Konstantinek (7:0).

Nováček ze Záchlumí zajížděl do damnova a v předzápasových prognózách se mu moc šancí nedávalo. Opak byl pravdou a Motor šel už v deváté minutě do vedení zásluhou Váchy. Gólem do šatny vyrovnal Šály, ale kdo čekal po přestávce obrat byl zklamán. Domácí selhali v koncovce a postarali se o překvapení na svůj úkor (1:2).

Další nováček soutěže si přijel do Boru pro pořádný výprask, když čtyři góly dal Studánce L. Zeman. Vystoupení Dynama v přeboru je zatím pro mnohé příznivce zklamáním a pokud by proměnili domácí další „loženky", zrodil by se rekordní výsledek (10:0).

Fakta k utkání a sestavy všech týmů najdete ve čtvrtečním vydání Tachovského deníku.